Aktualizacja v2.19

Lista zmian dla wersji 2.19 dekodera

Ciemny motyw

Funkcja zaproponowana przez użytkownika @Nexoo998
Można ją włączyć w menu Widok → Motyw kolorystyczny.

Zliczanie zaznaczonych schematów reagowania

Funkcja zaproponowana przez użytkownika @Karol998

:)

Możliwość trwałego ukrycia komunikatu z aktualizacją

Funkcja zaproponowana przez użytkownika @edek w prywatnej rozmowie

Poprawiony błąd z nieprawidłowym formatem daty w rejestrze w przypadku komputerów z zagraniczną konfiguracją systemu

Poprawiony dzięki zgłoszeniu użytkownika @Kiero - dziękuję.

Instalowanie aktualizacji

Należy ściągnąć nową wersję z zakładki aktywne licencje a następnie wypakować ją do folderu z dekoderem z nadpisaniem istniejących plików.

• Jeśli aktualizujesz z wersji 2.0-2.17 pamiętaj o kopii zapasowej Twojej twojej instalacji.
  • Jeśli aktualizujesz z wersji 2.18 to możesz ręcznie wymusić dodatkową kopię zapasową w chmurze wybierając Ustawienia kopii zapasowej z menu Pomoc. Jeśli nie korzystasz z kopii w chmurze to wykonaj kopię samodzielnie.

W razie problemów z aktualizacją bądź potrzeby uzyskania pomocy w instalacji nowej wesji bądź powrocie do starej nie wahaj się skorzystać ze wsparcia technicznego, które jest uwzględnione w cenie Twojej licencji.

1 polubienie

działa, ale czy nie dałoby się zrobić tak, aby można było sobie samemu dopasować kolor ten czarny to taki nie za bardzo stary wygląd jasny jednak lepszy

1 polubienie

Ta wersja już nie ma zawieszki, jaką miała poprzednia.

Ja też wole jasny motyw.

Zmieniłem z jasnego na ciemny motyw i spowrotem i teraz wyświetla mi OC1, OC2 i OC3 na biało więc przy jasnym motywie są one niewidoczne.

Spokojnego

@Krzysiek_Wodzien dzięki za info, z tymi OC dochodzi jeszcze kwestia dopasowania etykiet z czym się jeszcze wstrzymuję - załatwię obie kwestie jedną aktualizacją :saluting_face:
@pestek za ciemny / za jasny ten czarny? Jak dla mnie wszystko jest czytelne no poza tą jedną rzeczą, którą zgłosił Krzysiek. Proszę o więcej informacji.

Pozdrawiam serdecznie.

Dzisiaj poleciał alarm i ma czcionkę w kolorze białym pierwszy raz się to zdarzyło, na białym tle nic nie widać dopiero po zaznaczeniu myszką widać, dlaczego tak się dzieje ?

Dostępna jest opcjonalna poprawka wersji 2.19, która nie wymaga zmiany wersji w panelu.

Zmiany obejmują naprawę błędu graficznego zgłoszonego przez @Krzysiek_Wodzien i @pestek w poprzednich wpisach. Dodatkowo poprawiłem błąd z menu w oknie schematy reagowania, który został mi zgłoszony telefonicznie.

Uzyskać ją można poprzez ponowne ściągnięcie wersji 2.19 z zakładki Aktywne licencje.

Data wydania Pełny kod wersji
poniedziałek, 24 listopada 2025 15:02 2.19.9459.26657
środa, 3 grudnia 2025 07:26 2.19.9468.12881
1 polubienie

Czy w tej aktualizacji dalej pozostał brak możliwości edycji nazwy sekwencji, podczas gdy zaznaczona jest opcja z dodawaniem automatycznym kodów podczas dekodowania?

Zgadza się, chodzi o spójność danych.

Hm… mogę kopiować bazę kodów do osobnego miejsca w pamięci i odpalać edytor na “roboczej” bazie kodów, wtedy po zamknięciu okna następowałoby uspójnienie baz. Szybkość słaba takiego rozwiązania, ale nie byłoby blokady.

Mogło by zostać, ale można przegapić alarmowania podczas edycji, gdy się wstrzyma dekodowanie. Brakuje mi możliwości wielokrotnego zaznaczenia w dzienniku, jak i w regułach zaznaczania z danego powiatu tylko np. „Alarm”. Tak jak teraz klikniesz LP myszy to zaznacza wszystkie sekwencje z danego powiatu tak można by pomyśleć, żeby PP myszy można było wybrać zaznacz wszystkie z „Alarm” itp. ale z możliwością, przytrzymując Ctrl odznaczyć niechcianą sekwencje. Ułatwiło by też, jakby, dodając regułę dodały się jej wszystkie kategorie Alarm, test, Al. OC itp. Znacznie by ułatwiło i skróciło przyszłe działania przy dekoderze.

1 polubienie