Cześć. Czy byłaby możliwość przywrócenia dodania dodatkowo eksportu zapisanych sekwencji tak jak w wersji 2.14? Chodzi o zapis w formacie sekwencja, nazwa. Mam Na drugim komputerze w innym woj starszą wersje dekodera która jedynie stabilnie mi działa (win 7), a chciałem zaktualizować w nim bazę. Niestety na razie nie mam możliwości wymiany komputera, a nie mogę zmigrować bazy między nowszą a starszą wersją dekodera.
Pozdrawiam
Cześć, aktualnie konwertowanie plików dostępne jest w zgodności w górę. Oznacza to, że każda przyszła wersja budowana jest tak, aby zapewnić możliwość importu plików starszych wersji.
Czy naprawdę nie sposób zainstalować tam systemu Windows 10?
Mogę dopisać tę funkcję do propozycji, jednak potrzebuję więcej głosów na tak, by stało się to priorytetem. Ewentualnie mogę napisać na konkretny termin za opłatą. W formie wtyczki, narzędzia zewnętrznego albo jako funkcja głównego programu. Jest jeszcze alternatywa w postaci wtyczki dla tych starszych wersji, która pozwoli importować nowe pliki.
Pozdrawiam serdecznie.
PS. Przyszła mi do głowy jeszcze jedna rzecz, można użyć zoptymalizowanej konfiguracji w nowej wersji na starym komputerze:
konfiguracja.json (777 bajtów)
To powinno poprawić stabilność i nic nie kosztuje. Natomiast część nowych funkcji nie będzie dostępna (kopia w chmurze, alarm po rozłączeniu dekodera, sprawdzanie stanu dekodera z innego dekodera).