Błąd przy uruchamianiu programu z wtyczką WhatsApp

o co chodzi bo wyskakuje mi taki błąd. Ma ktoś takie coś?

Dzisiaj jeden z użytkowników zgłosił problem z tą wtyczką. Udało mi się określić, że zmieniła się nieznacznie strona WhatsApp Web i ten problem już załatałem przed chwilą. Jest dostępna aktualizacja.

Co do błędu związanego z kryptografią to wyczuwam coś związanego z konfiguracją komputera @lamus - może wygasł jakiś certyfikat albo został usunięty z systemu? Czy zainstalowany jest antywirus? Może on blokuje bota. Może jakaś zapora sieciowa próbuje deszyfrować ruch albo w jakiś inny sposób wpływać na jego przepływ. Jakie programy zostały ostatnio dograne do komputera?

Przed chwilą sprawdziłem wersję v1.5 wtyczki na czystej instalacji systemu Windows i dekoderze v2.15 i udało mi się dostarczyć testowe powiadomienie.

na kompie nie ma antywirusa, defender jest wyłączony. jest to czysty windows. Pobrałem nową aktualizacje i po uruchomieniu dekodera nie wyświetla się to okienko z informacją o logowaniu do WhatsApp jak również nie otwiera się chrome. W dekoderze na pasku wyświetla się menu WhatsApp ale okienko z nazwami rozmów jest puste. Chrome jest zaktualizowany do najnowszej wersji.
Jedyne co było instalowane w ostatnim czasie to aktualizacje windows, czy może mieć wpływ na działanie wtyczki?

nowa wtyczka wersja 1.5 , program wersja 2.9 przy uruchomieniu wyrzuca taki błąd

Wersja 1.5 wymaga dekodera 2.15, wtyczka 1.4 wprowadza funkcję z najnowszego dekodera.

Proszę upewnić się, że w panelu konta jest aktywowana ta wersja wtyczki WhatsApp, która jest wgrana do dekodera. Następnie należy zrestartować program.

tak, jest aktywna ta wersja wtyczki, która jest wgrana. Doszedłem do tego ze na jednym komie dziala ok, a na drugim nie. Na razie jestem na etapie przeinstalowania windows :laughing:

U mnie na czystym Windowsie z samym Google Chrome nie było problemów, dlatego zalecam najpierw zainstalować Chrome, Dekoder i wtyczkę a dopiero potem stopniowo pozostałe programy w celu wyizolowania tego, który spowodował problem.

Windows przeinstalowany wczoraj wieczór, wiadomości testowe przechodziły na każdą rozmowę. Teraz jest sytuacja taka, że dziś było kilka alarmów i nic nie poszło na whatsapp. Nie wyświetla się żaden błąd. Próby wysłania testów powodują, że w przeglądarce przeskakuje okienko rozmowy ale nie jest wysyłana wiadomość. Przykładowo wysyłam test na rozmowę “xx” i w przeglądarce przeskakuje okienko na tą rozmowę ale tekst nie jest przesłany. Windows jest czysty z zainstalowanym tylko google Chrome i Anydesk

Mam ten sam problem, ostatni alarm wysłany przez what’s app o 7:50, 10 min późnej już przestało działać. Zaktualizowany chrome, wyczyszczone cache, przeinstalowana wtyczka, aplikacja w telefonie też najnowsza i świeżo zainstalowana, lista rozmów wyczyszczona do minimum.

Restartowałem wielokrotnie, usunąłem folder danych wtyczki by zaincjalizować ponownie, połączone do nowej sesji w aplikacji WA i niestety nie działa.

Z poziomu dekodera >lista rozmów, wysyłam test i nic się nie dzieje. Sam dekoder działa dobrze i wyświetla status że powiadomienie wysłane do kolejki więc wygląda ok.

Powiadomienia na SelektAlarm działają bez zarzutu.

Najnowszy dekoder 2.15, wtyczka 1.5, windows 10

Też mam ten problem. Od paru dni nie przychodzą powiadomienia na WA.

Przed chwilą wydałem aktualizację (1.6), która poprawia ten problem. Ustawiłem też na sztywno rozmiar przeglądarki dla każdego użytkownika nowej wersji na ten sam, co powinno ujednolicić zachowanie się tej strony u użytkowników bota. Na większym ekranie może być inny układ strony niż na mniejszym a tak wszędzie będzie identyczny.

Teraz po aktualizacji nie loguje sie wcale. Musiałem skoczyć do drugiego komputera, tam nie mam klawiatury. Problem jest tego typu, że nie wyskakuje okno logowania do WA i program ładuje się jak by wszystko było ok, ale w liście rozmów brak rozmów…

U mnie aktualizacja wtyczki 1.6 pomogła, wszytko już działa poprawnie. Dzięki!

1 polubienie

U mnie też po aktualizacji do wersji 1.6 wszystko działa. Dziękuję :handshake:

Post został podzielony na nowy temat: Błąd TargetInvocationException w Dekoderze STQC

Olałem temat WA i przeszedłem na telegrama