Udostępnianie kanału jednym linkiem działa, ale

Udostępnianie kanału jednym linkiem działa, ale…

• Denerwujące jest każdorazowe wpisywanie hasła do kanału, żeby potwierdzić jego własność. Skoro jesteśmy zalogowani do apki SA to powinna sama potwierdzać własność kanału i przechodzić od razu do okna z linkiem.
    Albo niech będzie dodatkowa funkcja “Kopiuj link kanału” , wyświetlana tylko przy kanałach własnych.
  • Denerwujący jest także sposób odliczania tych 5 min. Powinno się zaczynać dopiero w momencie skopiowania linku
  • Kiedyś przy rozwoju apki można by pomyśleć o udostępnianiu kanału dla zarejestrowanych użytkowników SA po ich nickach/ adresach mail. I całą administracją tych użytkowników na kanale (dodawanie, usuwanie, czasowe blokowanie itd.)
  • Spokojnego

Cześć,

Kliknij w prawym górnym rogu ikonkę użytkownika, zaloguj się i wejdź w opcję Moje kanały, następnie z tego widoku skopiuj link. Hasło podajemy tylko dla kanałów z ekranu głównego, gdzie dodaje się je poprzez hasło. Moje kanały wymagają zalogowania i tam już nie trzeba każdorazowo potwierdzać własności (bo jesteśmy zalogowani jako właściciele). Hm.. mogę przechowywać informację o własności dla kanałów z okna głównego, żeby uspójnić zachowanie apki. Rozważę to.

Moja aktualna implementacja jest podobna do tej z apki Google Authenticator, gdzie stosowana jest funkcja modulo do tworzenia kluczy zależnych od czasu (TOTP). Rozważam a) wdrożenie limitu użyć dla linku tak jak w tej propozycji albo b) możliwość tworzenia jednorazowych linków zapraszających do kanału z ograniczoną liczbą użyć.

To był mój pierwotny pomysł natomiast więcej osób chciało jednorazowe kody/linki.

Pozdrawiam serdecznie.

1 polubienie