SelektAlarm v1.5

Właśnie skończyłem pisać aktualizację SelektAlarmu, w której dostępna jest funkcja zaproponowana przez @Krzysiek_Wodzien.

Nowa wersja będzie dostępna w Google Play po zatwierdzeniu przez Google. Możesz też wgrać ją szybciej poprzez plik APK.

Chodzi o udostępnianie kanału przy użyciu linku. Teraz jest to możliwe i działa to podobnie do tymczasowych haseł. Możemy uzyskać z systemu link i przez maks. 5 minut pozwala on dodać kanał na nowych telefonach. Po upływie jego ważności nie ma już możliwości dodania kanału na kolejnych telefonach za jego pośrednictwem. Osoby, które dodały kanał podczas tych 5 minut zachowują dostęp do przyszłych powiadomień, ale jeśli zechcą przekazać kanał dalej, to muszą podać pełne hasło osoby, która stworzyła dany kanał, bądź poprosić ją o nowy link.

Poradnik ze zrzutami ekranu

Kafelek Udostępnij nazywa się teraz Skopiuj link:

Jeśli chcesz skopiować link do kanału z ekranu głównego (dodanego hasłem/linkiem), to musisz wpisać jego hasło w celu wygenerowania linku, jeśli kopiujesz link do kanału z widoku Moje kanały, to podanie hasła nie jest konieczne:

Po potwierdzeniu własności, możesz skopiować link lub tymczasowe hasło:

Link można przesłać dowolną formą, jego budowa jest następująca:
https://selektalarm.serwerbartka.pl/odbieraj/NR_KANAŁU?kod=kod_lub_hasło

Jako ciekawostkę dodam, że możliwe jest utworzenie linku o nieskończonej ważności poprzez umieszczenie oryginalnego hasła po słowie kod=

Odbiorca linku może rzucić okiem na historię kanału bez jego dodawania i zaznaczyć ptaszkiem chęć odbioru przyszłych powiadomień:

Mam nadzieję, że update się spodoba :star:

09.10.2025 01:23 - Można teraz dodać kanał SelektAlarm do rozmowy na Telegramie przy użyciu linku, co zwiększa wygodę korzystania z rozwiązania - zmiana zaproponowana przez użytkownika @Baksik

Super dziękuję i pozdrawiam :wink: