SelektAlarm v1.1

Cześć,

Chcę poinformować wszystkich użytkowników aplikacji SelektAlarm o dostępności aktualizacji. Jest ona dostępna w sklepie Google Play po wyszukaniu hasła SelektAlarm. Przed chwilą zmiany zostały opublikowane, więc dostępność tej aktualizacji może być ograniczona przez około godzinę aż do pełnej propagacji w sklepie.

Nową wersję można również ściągnąć z mojego serwera, poniżej zamieszczam link:
SelektAlarm - wszystkie wersje.

Gdyby z jakiegoś powodu ktoś potrzebował wrócić do poprzedniej wersji, należy ją ściągnąć z powyższego linku i zainstalować, uprzednio usuwając nową wersję.

Nowe funkcje:

• historia powiadomień w aplikacji
  • ciemny motyw
  • wewnętrzne zmiany w sposobie dostarczania powiadomień

Historia powiadomień pokazuje ostatni miesiąc wiadomości, maksymalnie 100 wpisów. Zmieniła się również polityka prywatności aplikacji, alarmy są teraz przechowywane na serwerze w celu prawidłowego działania tej funkcji.

1 polubienie

Jak możesz zmień to ograniczenie długości wpisywanego hasła z 4 znaków do 3.
Ponieważ używam głównie 3 znakowych haseł.

Osobiście wolałbym, żeby na górze kafelka kanału znajdowała się duża nazwa kanału a poniżej mniejszy numer. Data utworzenia dla mnie jest zbyteczna.
“kliknij aby zmienić…” mogłoby być zamienione na ikonkę z prawej strony kafelka
Dodatkowo pod numerem kanału mogłoby się wyświetlać (małe) 3 lub 4 ostatnie powiadomienia, w formie: np.
“treść powiadomienia” , “data” “czas”
Mogłaby być możliwość wyboru motywu- ciemny/jasny.
Zamiast “wyłącz powiadomienia” lepiej żeby było usuń kanał i potwierdzenie usunięcia.

Wyłączyłem to ograniczenie dla wstecznej kompatybilności, natomiast zaznaczam, że tak krótkie hasła nie są bezpieczne. Dziękuję za pozostałe propozycje. Część z nich zaimplementowałem w najnowszej poprawce v1.1.1, oto wszystkie zmiany:

• dolny limit długości hasła wyłączony dla wstecznej kompatybilności
  • opcja usuń kanał wymaga teraz potwierdzenia
  • błąd ładowania historii kanału jest teraz prezentowany w lepszy sposób, z zachowaniem wyśrodkowania tekstu
  • automatyczny wybór motywu (jasny/ciemny) na podstawie ustawień systemu operacyjnego
  • nagłówek kafelka kanału zawiera teraz jego nazwę
  • tekst kliknij aby zmienić… zastąpiony ikoną
  • inne drobne poprawki wizualne
1 polubienie

U mnie i u kilku znajomych w historii kanału SA, wyświetla nieprawidłowy czas- cofnięty o 1 godz.

Dzięki za zgłoszenie. SelektAlarm używa strefy czasowej UTC, żeby nie było problemów z czasem letnim/zimowym. Wdrożę prawidłową konwersję na czas polski w następnej aktualizacji.

1 polubienie
1 polubienie