SelektAlarm na TV

Przydałaby się wersja SA na TV Boxy z androidem.

Część osób w remizach używa e-Remizy TV i przydałaby się wersja SA, która wyświetlałaby powiadomienia na ekranie TV podczas wyświetlania mapy eremizy.

Dziś testowałem SA oraz telegram na dwóch wersjach Xiaomi tv box i na żadnej z nich nie wyświetlało powiadomień.

2 polubienia

Chodzi o coś takiego?

Tak.

Próbowałem na takim

https://allegro.pl/oferta/odtwarzacz-multimedialny-4k-xiaomi-tv-box-s-3-gen-czarny-17457597581

Oraz pierwszej generacji.

Dobra zamówiłem go, jak przyjedzie to sprawdzę jak działa z apką.

1 polubienie

Z ciekawości zapytam do czego by to miało służyć w remizie ?

Oczywiście do wyświetlania powiadomień z SA na TV :wink:

Ja przesyłam przez SA nie tylko info o alarmach OSP

Wydaje mi się że to nie ma sensu.

Chyba że że jesteś “turbolem” i musisz wiedzieć co i gdzie się dzieje.

Jednostce OSP ważne są informacje związane z daną jednostka i jej dysponowaniem.

E-remiza daje możliwość wyświetlania rodzaju dyspozycji jak i treści formatki i też jak PASOSP info o składzie.

PASOSP natomiast daje i formacje i aktywowaniu alarmu i członkach którzy się zgłosili.

Nie jestem.

Ale siedząc w remizie tak sobie czy na zabezpieczeniu i oglądając tv wolę żeby powiadomienia wyskakiwały na TV niz ciągle spoglądać na telefon. Korzystają wszyscy będący wtedy w remizie. W moich osp tv odpalają sie automatycznie gdy tylko ktos jest w remizie.

Mnie to osobiście nie jest potrzebne ale skoro tv w remizach maja androida to czemu by z tego nie skorzystać.

Mam rozumieć że jak macie zabezpieczenie rejonu ( o ile wiem to bywa to na terenie PSP) to będziecie mieli włączony telewizor i patrzyli w niego bo może ktoś będzie miał dyspozycję?

P.s. w Smart TV działa 1 aplikacja, więc telewizji czy YT nie bedzie