Rezygnacja z funkcji czatu

Zdecydowałem się wyłączyć funkcję czatu na forum, ponieważ dwa rodzaje komunikacji bezpośredniej mogą być mylące dla użytkowników. Nadal oczywiście można pisać wiadomości do ludzi po kliknięciu na ich ikony, jednak forma przypomina bardziej e-mail niż coś, co znamy z komunikatorów. Mam nadzieję, że będzie to zmiana na lepsze, choć nie wykluczam powrotu do czatu w przypadku powiększenia się społeczności albo pojawienia się sensownych argumentów przeciw tej zmianie :fire_engine: :hand_with_fingers_splayed:

1 polubienie

Ta zmiana to akurat mi się nie podoba

1 polubienie

Proszę rozwinąć myśl, uzasadnić :thinking:

Dla mnie czat jest wygodniejszą i prostszą formą komunikacji pomiędzy użytkownikami forum.

Dla mnie osobiście system PW jest wygodniejszy z uwagi na możliwość wygodniejszego załączania plików i większego pola do wprowadzania tekstu.

Hm. Ewentualnie mogę ustawić forum tak, by czat był dostępny tylko dla użytkowników z poziomem zaufania uczestnik (lub wyższym), dzięki czemu pozostanie on dostępny dla stałych bywalców, którzy już ogarniają jak działa forum oraz dodatkowo nie będzie mylący dla świeżych użytkowników.

1 polubienie