[Miniprojekt] Rejestrator sygnału z radia

Nowy program pozwala na nagrywanie kilku źródeł audio jednocześnie. Możliwe jest nagrywanie w “trybie nagrywarki monitoringu”, czyli z ograniczeniem użycia miejsca i nadpisywaniem najstarszych plików oraz w trybie ciągłym, aż do zapełnienia dysku.

W pierwszym oknie konfigurujemy foldery np. “Selekty”, “Nasłuch”, “Nasłuch 2”:

Następnie klikamy dwa razy na dany folder/rejestrator, co otwiera kolejne okno, gdzie przypisujemy urządzenie wejścia i sposób zapisu:

Program jest eksperymentalny i jeśli się spodoba, to będzie rozwijany. Czekam na propozycje nowych funkcji.

Kilka wejsc jednocześnie mozna i nie beda sie nakladac?

I to dziala niezależnie od włączonego dekodera? Nie jest to wtyczka?

Tak, każde wejście do osobnego folderu

To osobny program, aktualnie dostępny w wersji bez abonamentu.

1 polubienie

Moim zdaniem program powinien przekazywać głos bezpośrednio na telefon na żywo. Samo zapisywanie nie wystarczy

Ogólnie zdało by to egzamin gdyby nagrywanie odbywało się w przypadku wykrycia glosu(aktywacja Vox) do tego dorzucić transmisję na telefon z możliwością późniejszego odsłuchu :blush:

To prosty programik, który napisałem na zamówienie użytkownika @Thomas (bez abonamentu) - mogę dodać usuwanie ciszy, jeśli ktoś jeszcze chce ten program. Transmisja przez internet będzie opcją tu albo w dekoderze/wtyczce.

1 polubienie

No takie coś by było petarda. Bo cisza nagrana jest ciężka do przewijania przy szukaniu konkretnego momentu. A transmisja przez internet to już wgl mega opcja

Jestem tego samego zdania :slight_smile: Nagrywanie i przekaz samego dźwięku z eliminacją ciszy. Automatyczny przekaz dźwięku tak jak w zello..