Cześć, mam problem z wtyczką. Wyskakuje mi taki błąd
Cześć,
Wiem o problemach z wtyczką WhatsApp, Meta ciągle coś kombinuje z tą stroną.
Wiem również, że wielu użytkownikom zależy na alarmach przez tę platformę.
Planuję wdrożyć bota podobnego do tego, który jest na Telegramie. To znaczy będzie można dodać kanał SelektAlarm do WhatsAppa poprzez napisanie do mojego konta i wysyłką alarmów będzie się zajmować mój serwer przy użyciu alternatywnego API. Będzie to skuteczniejsze. Z każdym kolejnym błędem odechciewa mi się łatania projektu, który ciągle wymaga zmian, użycie rozwiązania firmy zewnętrznej i oddelegowanie tej kwestii będzie dużo lepsze dla mnie i moich Użytkowników.
Tymczasowo zalecam używać SelektAlarm przez Telegram, ewentualnie Discord. Na tę chwilę to są najskuteczniejsze metody alarmowania internetowego z dekodera
mogę zaproponować wymianę licencji WhatsApp na Discorda.
Czy ewentualnie duża ilość reguł może być problemem?
Problem samoistnie się naprawił
Ilość reguł w dekoderze zdecydowanie nie powoduje problemów z WhatsAppem, gdyby było to przyczyną, to pozostałe metody alarmowania również łapały by zastoje.
Problem z aktualną wersją wtyczki WhatsApp jest taki, że firma Meta może prowadzić tzw. testy A/B, czyli po prostu dzielą oni swoich użytkowników na grupy i każda grupa ma delikatnie zmienioną wersję usługi. Potem firma mierzy różne wartości, np. to ile dana grupa spędziła czasu w apce i zostawiają tą najbardziej opłacalną dla Facebooka wersję. Alarmowanie przez WhatsApp opiera się na dokładnym zmapowaniu strony. Jeśli jej struktura się zmieni choćby delikatnie, ledwie zauważalnie dla użytkownika, to może to już prowadzić do problemów z dostarczaniem. Oczywiście można bawić się w kotka i myszkę i po każdej zmianie dopasowywać wtyczkę, ale z mojego punktu widzenia lepszym rozwiązaniem będzie zapłacić komuś, kto się zajmuje tylko tym, a samemu skupić się na innych rzeczach, które będą bardziej efektywnym wykorzystaniem mojego czasu.
A czy ewentualnie dałoby się dodać algorytm jakiś albo coś, żeby bot scrollował pasek z wiadomościami? Bo widzę, że przy większej ilości grup nie znajduje wiadomości
Można przypiąć grupy strażackie na górze listy we WhatsAppie
Mam ich ponad 30, a można przypiąć tylko 3 ![]()