Dekoder a SMS API

Cześć, zauważyłem, że jest możliwość “ogarnięcia” wysyłania powiadomień za pośrednictwem SMS API na numery telefonów. Jak to ustawić od A do Z?

Cześć, pisałem tę wtyczkę dla człowieka, który miał dostęp do usługi od operatora SMSAPI - osobiście miałem kiedyś problem z rejestracją na tej stronie, wymagali jakichś dokumentów czy innych danych, których nie chciałem podawać, więc trudno mi udzielić dokładnej instrukcji (nie mam dostępu do SMSAPI).

Wiem, że moja część kodu działa i jeśli ma się token dostępowy ze strony SMSAPI, to można wysyłać SMS-y przez dekoder i ustawia się to w dekoderze tak samo, jak każdą inną akcję do wykonania.

Co do SMS-ów, to fajniejsze od tego SMSAPI by było gdybym dorobił do SelektAlarmu funkcję wysyłania SMS-ów i wtedy można by ustawić to tak, żeby telefony z SelektAlarmem przekazywały powiadomienia SMS-owo. Biorąc pod uwagę nielimitowane oferty od aktualnych operatorów, to wychodziłoby to taniej od tego SMSAPI. Tylko tu znowu będą prawne schody, żeby Google Play zgodziło się na możliwość poproszenia użytkownika o uprawnienie do wysyłania SMS.

Witajcie, Bartek to pisał dla mnie.
Do dziś dnia działa poprawnie .
Selekt ALARM ma przewagę czasową. ( ale czasem są zawirowania, wiadomość w kolejce czy aplikacja się dziwnie uśpi, pomimo tego że nie powinna)
SMS stosuję do alarmowania jednostek jako backup normalnego DSP - aktywowanie usługi PAS OSP.

1 polubienie