Crash dekodera przy próbie ustawienia nazwy woj, powiatu, jednostki

Od paru tygodni zauważam błąd przy ustawianiu nazw w programie. Po ustawieniu nazwy i wyjściu z okienka zamyka dekoder wyrzucając błąd. Podsyłam plik w załączniku. 2 znajomych na swoich dekoderach nie ma tego problemu. Jednak instalowałem znajomemu wczoraj dekoder i praktycznie na czystej wersji też występuje ten błąd.
decoder2_fatal_638712626369536027.rar (699 bajtów)

Nie udało mi się dokładnie odtworzyć tego błędu w środowisku testowym, wygląda to na problem z .NET Frameworkiem od Microsoftu. Natomiast na podstawie crash reportu byłem w stanie dojść do miejsca po którym występuje problem i go obsłużyć w sposób niekończący się wywaleniem programu. Można by się pokusić o dokładne odtworzenie problemu i znalezienie przyczyny (potrzebuję dokładnej listy kroków jak wywołać problem), ale nie jest to konieczne.

Poprawka jest dostępna w wersji 2.16, która aktualnie jest w fazie testów przed publicznym wydaniem, lada dzień będzie dostępna.

2025-01-03 13-33-25 - Trim.rar (4,5 MB)
Zerknij na film. Może coś pomoże

Dzięki za film. Na jego podstawie udało mi się powtórzyć błąd. Wymyśliłem inne rozwiązanie, zapisywanie edycji zamiast jej przerywania. Natomiast to nowe rozwiązanie powoduje dodanie wiersza z pustą nazwą do lokalnej bazy numerów, co jest tylko zbędnym obciążeniem przy wyszukiwaniu nazw, dlatego zostanę przy pomyśle sprzed 15 godzin.