[Ankieta] Propozycja uruchomienia specjalnej grupy na forum

Dobry wieczór,

Przyszło mi do głowy utworzenie specjalnej grupy na forum - tylko dla “weteranów” dekodowania, czyli dla użytkowników, którzy mieli uruchomiony dekoder przez ponad 365 dni (na podstawie systemu licencyjnego).

Zauważyłem, że wiele osób chętnie wymieniłoby się nazwami jednostek, ale chcą się wymieniać tylko z osobami, które znają się na tym i mają sprawdzone kody. Tego rodzaju grupa dawałaby pewność, że ktoś poświęcił dużo czasu na zrozumienie działania programu i pozostałych kwestii niezbędnych do budowania skutecznych systemów alarmowych.

Co o tym sądzicie? Hit czy kit?

4 polubienia

Może podepnij tu ankietę na ten temat z opcją tak lub nie

1 polubienie

Czy jesteś za utworzeniem automatycznej grupy forum, w której będą tylko osoby długo używające dekodera?

• Tak
  • Nie
0 głosujących

Ja uważam za bardzo dobry pomysł

Grupa została utworzona. Aktualnie lista członków jest ukryta, natomiast są to osoby, które miały uruchomiony dekoder STQC przez ponad 365 dni oraz mają konto na forum. Dla grupy została utworzona osobna kategoria na forum ze złotą gwiazdą.

Aby sprawdzić, czy się jest członkiem, należy przejść do widoku wszystkich kategorii (Kategorie - Forum na serwerze Bartka). Obecność linku ze złotą gwiazdą wskazuje na dostęp do tej sekcji forum:

Grupa jest aktualizowana ręcznie na podstawie wyników z bazy danych. Jeśli grupa będzie przydatna i będzie używana, to będzie częściej aktualizowana o nowych członków. Może też być aktualizowana automatycznie, ale wymaga to włożenia dużej ilości pracy w system.

Możemy rozważyć przydzielenie specjalnego tytułu albo ikonki dla członków grupy, ewentualnie upublicznić listę osób dla wszystkich albo tylko dla osób z grupy. Tego typu dodatki wymagają zmiany polityki prywatności ale mogą ułatwić nawiązywanie kontaktu pomiędzy zainteresowanymi stronami.

3 polubienia