Ankieta dotycząca głosowych kanałów SelektAlarm

Proszę wszystkich zainteresowanych o wysłanie mi w prywatnej wiadomości ceny, którą uważają za uczciwą dla takiej usługi. Przykładowa wiadomość: X zł/rok

Słyszałem o problemach z Zello. Chcę przygotować alternatywę w pełni dopasowaną do potrzeb Strażaków, jednak wcześniej muszę określić, czy będę w stanie spiąć wszystko pod względem finansowym. Chodzi o koszty mojej pracy związane z zaprojektowaniem i napisaniem tej funkcjonalności oraz o utrzymanie serwerów.

Pomysł wygląda tak: po włączeniu tej funkcji w dekoderze będzie można wybrać źródło dźwięku oraz kanał SelektAlarm. Następnie w aplikacji będzie można słuchać tego dźwięku na komórkach (o ile ma się dostęp do danego kanału). Komunikacja jeden do wielu z szyfrowaniem.

Wiem, że istnieją bezpłatne alternatywy takie jak Discord, czy TeamSpeak, jednak nie są one idealne albo wymagają złożonych konfiguracji. Moja propozycja to jedno ustawienie w dekoderze, które po prostu działa na tym co jest bez kombinowania, bez rozłączania i bez dodatkowych haseł czy kont.

Oprócz pełnej wersji bez limitów rozważam (w zależności od dostępności zasobów) wersję bezpłatną/tańszą z ograniczeniami pozwalającymi zaoszczędzić na przepustowości - np. pozwalającą słuchać tylko na jednej komórce w danej chwili albo z limitami odsłuchu - np. 60 min. dziennie. Byłoby to akceptowalne?

Jestem na tak,
Bartku gotowy jestem wspomóc $ jeśli jest już taka potrzeba.

Co do działania apki, to zaletą Zello jest administrowanie użytkownikami jak i możliwość odsłuchania rzeczy które się wydarzyły w czasie trybu “uśpionego”.

2 boty na discordzie, które już stworzyłem niwelują problem zello. 5 min roboty i działa tak samo. Nie wiem czy jest sens bawić się w stawianie nowej aplikacji

Dziękuję za opinię. Czy może Pan rozwinąć ten wątek dla innych użytkowników? Słyszałem, że Discord rozłącza po pewnym czasie i że jego użycie jest denerwujące dla strażaków potrzebujących ciągłego nasłuchu.

Tak rozłącza, ale zrobiłem bota który automatycznie łączy je z powrotem. Traktuję to jako opcja zapasowa, bo rozwiązałem na ten moment problem z zello. Ustawiłem automatyczny reset programu dzięki automatyzacji windowsa. Rozwiązuje to problem wylogowania z Zello i problemem próby automatycznego zalogowania

Tez mam nasluch przez diskorda i co jakis czas rozłącza. Jak to ogarnac by nie rozłączało??

1 polubienie

Witam,

w jaki sposób rozwiązałeś wybór kanału po ponownym uruchomieniu Zello? Domyślnie nie jest żaden zaznaczony z tego co kojarzę.

1 polubienie

U mnie po zalogowaniu automatycznie wybiera kanał po zalogowaniu